lördag 22 juni 2013

Dalahelg

Förra helgen var jag och Freja hem till Dalarna och hälsade på. Vi brukar ofta åka hem på midsommar men i år blev det inte så, så nu fick det bli helgen innan istället. Har inte varit hem nu på ungefär två månader så nu var det dags :)
Vi tog tåget denna gången, brukar varar smidigt och roligt för lilla gumman, och skönt för mig att slippa köra. Så på fredag förmiddag åkte vi till Dingtuna eftersom det oxå är smidigast då vi slipper väntetid och byten..
 
Helgen hemma var jättebra. Som vanligt rundåkning hit och dit för att hälsa på alla och bli istoppad massa mat och annat ätbart!
Fredagen spenderades hemma hos daddy och Pia, lördagen hos bror med familj och hos mor och Peter och söndagen en sväng hos mormor. Ena syrran träffade vi lite överallt medan den andra tyvärr var hos svär-släkten i Gävle så dem missade vi denna gången.
 
Freja sov dåligt under hela helgen och hade jobbigt med tänder och lite sviter efter vaccinationen förra veckan men efter lite Alvedon så kom hon igång och var sitt vanliga jag. Hos sin kusin Oscar hittade hon massor av roliga grejer och fyrhjulingen som hon kunde köra själv var en riktig hit! Snacka om mallig tjej!
Syrran hittade oxå en hel del saker att leka med. Barnasinnet intakt om man säger så ;)
 
Efter några fina dagar hemma så var det dags att bege oss till vårt hem igen. Den resan visade sig dock vara lite mer komplicerad. När vi satt som bäst och väntade på att tåget skulle åka så fick vi plötsligt höra at tåget saknade lokförare. Jay! De hade missat att boka in nån på det här passet. Så kan man ju oxå göra. Efter många om och men så sattes det in en buss istället som skulle ta oss halvvägs fram, där vi skulle få vänta på nästa tåg. Det var ju bara det att nästa tåg var i det här fallet samma tåg som åkte samma sträcka igen, vilket kanske inte hade nån förare då heller. Smart. Så tillslut fick vi åka buss hela vägen. En timme och en kvart efter utsatt tid kom vi iväg.
 
Kände mig extra smidig med barnvagn, resväska, skötväska, handväska och dessutom tre tomatplantor och en chiliplanta som morsan hade skickat med. Exakt vad man vill släpa med på en buss ;) Sedan hade jag såklart med lite matsäck åt Frejsan. Iaf som skulle räcka hem.. Om vi hade åkt hem normalt vill säga. Lite småjobbigt att vara fast på en buss men en hungrig fröken. Hon förvandlas som bekant till ett monster när hon är hungrig. Men tro't eller ej så höll hon sig vid gott mod hela vägen. Somnade förstås en stund och passade på att bajsa två gånger men annars gick det helt ok. När vi bara hade ett par km kvar till Dingtuna blev vi dock stående på motorvägen. Bilolycka! Seriöst!? Låt oss komma hem nuuu!
Sista biten flöt det på fint iaf. Laddade paddan åt Frejsan så hon tittade på babblarna och gummibjörnen i bilen och runt sju på kvällen var vi äntligen hemma :)
Trött tjej i buss
Glad tjej i buss :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar