lördag 26 januari 2013

Hej!

Dags att uppdatera lite kanske.. Har varit dåligt med det de senaste dagarna. Här är det iaf ungefär som vanligt. Vi har en fin helg förutom att Freja har jättejobbig hosta igen och dessutom ont i munnen. Lite gnällig för dagen alltså men vi försöker roa oss bäst vi kan. Det känns som jag träffat henne så lite nu när hon är hos dagmamman. Och dessutom har jag jobbat en kväll och varit i skolan en annan kväll så då blev det riktigt jobbigt! Tur att jag inte har bråttom iväg nånstans på morgonen så vi får ha de i fred och mysa och äta frukost. Hon går mellan nio och halv fyra så det är ju inte så många timmar men det räcker gått och väl när vi knappt varit från varandra alls på ett helt år!
 
Några morgnar har det varit riktigt jobbigt att lämna henne, för min del alltså, hon bryr sig inte alls utan tycker mest det är kul att komma till kompisarna.
 
Det är imponerande hur mycket hon lär sig hela tiden och hur mycket hon förstår. Hon känner igen strumpan, bollen, tofflan, vattenflaskan, dockan och mycket mer och man kan be henne hämta dem eller fråga vart de är. Hon vet vad borsta tänder är, bada, gå ut, äta, sova, mysa, pussas, kramas, dansa, sjunga och säkert mycket mer och det är ju ganska många saker, inte bara att göra dem utan att veta vad det handlar om när man pratar om dem.
 
Än så länge säger hon mest mamma och pappa, hej och jajajajaja men det kan även komma nåt hejdå, kisse, vovvov, tjie (tre) och några till ord.
 
Går gör hon ju utan större problem, springer lite ibland och försöker stå på tå och hoppa. Dansa är skoj och steppa är den nya innegrejen. Hon klappar händerna så fort hon hör den första tonen i den låten och försöker som bäst att få ihop tumme och pekfinger i imse vimse spindel.
 
Klättra är det roligaste som finns och helst högt och farligt. Trappan kan vi lätt klättra upp och ner för helst minst tjugo gånger i rad.
 
Sover fortfarande mellan halv åtta på kvällen och ungefär halv sju på morgonen. Lite sämre nu på grund av tänder och hosta. Sedan en lur mitt på dagen efter lunch på ca en och en halv timme.
 
Äter som en häst och dagmammorna är mäkta imponerade! Vad som helst går ner och det finns inget stopp. Frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsgröt.
 
Tycker om att leka med sina kompisar och är social och gosig. Hon gillar oxå sina dockor och bär runt på dem och sitter och pratar och gullar. Många olika leksaker är roliga i perioder. Gunghästen en favorit just nu och hon blir jättearg när hon inte kommer upp själv. Djur är mycket populära och hon är inte det minsta rädd för varken hästar eller hundar..
 
Snart 14 månader! Tiden går fortare än man kan förstå.
Min bästa gumma! Bäst i världen! <3
 

1 kommentar: