onsdag 4 juli 2012

Heldag i stallet :)

Idag har den årliga stalltvätten ägt rum. Kan låta jobbigt, och det är det oxå, men även rätt så kul. Ja nu är ju inte jag den som gör det värsta jobbet och jag är ju inte i stallet så himla mycket nu heller men iaf. Alla samlas, man kan äta (och dricka) lite gott under dagen, jobba tillsammans och sen blir ju stallet himla fint oxå. Ut med alla grejer, hästar, strö och foder och fram med högtryckstvätten!

Johan var tvättmästare och ingen annan fick komma i närheten ;) Det var nog ingen som klagade på det heller, man blir inte direkt vacker av att tvätta stall.. Dyngsur och skitig. Anders, Anna och Martin var sopkvastansvariga och jag tog hand om Freja. Hehe, fin arbetsfördelning va ;) nej men jag hjälpte till så gott jag kunde. Alla vet nog att jag inte tycker om att sitta still för länge. De andra tog Freja en stund ibland och sedan sov hon säkert en hel halvtimme på eftermiddagen.. Hmm, det verkar som hon tyvärr har ärvt mammas talang för att sova.

Halva stallet var klart till lunch och vi tog en paus ute i solen. Johan bytte kläder och fick vara torr cirkus en kvart ;) Den första halvan av stallet är värst, eftersom golvet lutar heeelt fel så allt vatten rinner in i fikarummet och i selkammaren. Därav alla sopare.. Ett tag stod jag även och öste vatten ur selkammaren med spade ;)


Efter lunch var det även dags att bära vatten till hästarna. En varm dag som denna går det åt några liter.. De som gick längst bort i gräshagarna hämtades hem till hagar närmare stallet och sex av dem fick komma in i ett annat stall. Resterande tretton fick vackert stanna ute ett par timmar till.

Runt halv fem var Johan nöjd med sitt verk. Det tar sin lilla tid att få bort ett par års skit. Förra sommaren blev det nämligen aldrig tvättat.. Alla hästarna fick spån idag. Vanligtvis har de halm men idag fick de spån eftersom det torkar upp bättre och så slapp vi slänga ner halm från skullen och damma ner allting innan det torkat.. Sedan in med hö och krafftfoder och så till sist hästarna själva. De var nöjda över att komma in, dock lite skeptiska till det konstiga underlaget i boxarna. Eller vad det väggarna som var otäckt rena!?



Lite småpyssel återstår, skruva upp boxskyltar, hänga upp täcken och plocka fram allt annat smått och gott som plockats bort. Ett ypperligt tillfälle att städa och kasta massa skit ;) Så var årets tvätt avklarad! Hem och duscha och grilla och sen är man rätt nöjd för dagen! Tack och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar