fredag 6 juli 2012

Helg igen!

Veckorna går i en rasande fart! Idag blev lilla gumman sju månader! Vart tar tiden vägen? Hon firade sin sjumånadersdag med att vara trött och kinkig mesta delen av dagen. Är det tänderna månn tro? Hon sov två lurar på förmiddagen och två på eftermiddagen. Och dessutom flera timmar längre än vanligt inatt. Inte för att jag klagar över det, men man blir ju lite fundersam. Men hon ätit hur bra som helst idag! Har knappt behövt amma alls.. Hon brukar vara nöjd och glad om hon inte är hungrig eller trött men hela eftermiddagen och kvällen har hon varit jätteledsen och vi har fått tagit till alla tänkbara knep för att roa henne. Sjunga och dansa fungerade iaf bra en stund. Och bada gick bra, även om hon höll på att klättra ut baljan flera gånger. Hon är ju stark som en oxe den lilla stumpan. Bara tar tag i kanten och kastar sig över!

Ett tag lekte hon med pappa och Molle ute på gräsmattan.. Det var oxå skoj en stund. Gräs är konstigt och intressant! Och smakar lite märkligt. Och Molle är alltid rolig att titta på. Och så har hon väl hört när vi ropar på honom och har börjat göra likadant ;) Han är ju nästan döv så man får skrika som en tok för att han ska höra. Frejsan ropar UHHH, UHHH när hon vill att han ska komma.. Molle är mest trött och sur men håller sig gärna i närheten när hon äter. Han trasslar in sig i hennes stol vid bordet minst en gång om dagen. Kommer inte ihåg att man kan backa ut så blir stående under henne medan hon gräver ner sina tår i hans päls ;)

Så fin blir man när man kliar sig i munnen och ögonen medan man äter blåbär och gröt ;)

Imorgon kommer syster Sofia hit! Så skoj! Hoppas vi hinner göra lite roliga saker innan hon åker vidare till Gotland på onsdag.. På måndag blir det iaf ett besök hos Sali på Atmosphair! Håret börjar bli lite ostyrigt nu! Ska bli skönt att bli av med lite av det. Man måste ju passa på när man har barnvakt. :)

Fredagskväll och som vanligt ingenting på tvn. Lika bra att gå och lägga sig kanske. En nackdel med finvädret som varit i veckan är att det är alldeles för varmt inne för att kunna sova, trots massa fönster öppna och fläktar på. Lillstumpan verkar inte lida så mycket iaf, huvudsaken det.

4 kommentarer:

  1. Ska nu äntligen börja med smakisar till Nellie och undrar nu om du köper nån speciell sylt som är anpassade för barn.?
    Kramar från "förvirrade" mamman :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köper blåbärspure eller mixar egna blåbär.. inte svårare än så ;) finns väl ganska många fruktpureer att välja på. Freja får katrinplommon på morgongröten och blåbär på kvällen. Katrinplommon har jag inte provat mixa men det går säkert det med..
      Hoppas det går bra och att ni hittar nåt hon gillar :) kram

      Radera
    2. Då är det samma som jag redan köpt. Var nog inte så förvirrad iallafall :)
      När första skeden kommer då gapas det såååå stort tills hon upptäcker att man ju ska svälja ner oxå....jaja det går nog så småningom haha :) skam den som ger sig så hittar säkert nåt snart :) kram

      Radera
    3. Ja det är lite läskigt att svälja i början.. Det är först nu för ett par dagar sedan som Freja har insett att man kan bli mätt av mat oxå, så nu äter hon jättebra. Förut dög väl vissa saker att smaka på men om man var hungrig så var det tutte som gällde ;)

      Radera