söndag 4 november 2012

Helgen

Det blev en aktiv lördag och en mindre aktiv söndag kan man säga. Lördagen var det V75 på hemmaplan med Breeders Crown finaler, full fart på travet med andra ord. Johan körde två utanför V75 och vi hade ytterligare en som vi selade ut. Det gick väl ok, en diskad, en fjärde och en andraplats.
 
Eftersom flertalet av våra hagar är utanför stallbacken och de låser grindarna när det är trav så måste vi ta in hästarna innan de låser grindarna. Det brukar vara vid tio-elva på förmiddagen så det är bara att köra på på morgonen. Jag fick ju ta hand om Freja först men gick ner till stallet efter vi hade ätit frukost, och sedan blev vi där till tretiden på eftermiddagen. En heldag alltså. Det gick helt ok, Freja sov sin halvtimme på fm och en och en halvtimme på em och jag körde på så mycket jag kunde då. Resten av tiden blev det som det blev. Hon underhöll sig själv lite då och då och annars fick vi turas om att leka med henne.
 
Två av våra gamla inkörningar startade i finalerna, Vincennes och Com Åstad. Det var kul att hälsa på och se dem igen, de såg ut att ha det bra båda två. Loppen gick sådär för dem, de kunde ha varit långt fram om de haft lite mer tur.
 
Klockan fyra skulle vi som tävlar i dansen samlas för att förbereda för kvällens fest, så runt tretiden gick jag och Freja hem igen för att hinna duscha och piffa till oss.
 
Iväg till dansen, där det skulle bli mexikansk afton med tacobuffe, mingel och såklart dans. Vi ordnar en fest då och då för att samla in lite pengar. Kan lova att det går åt till tävlingarna, speciellt till VM..
 
Vi dukade, pyntade och piffade, lagade mat och fixade välkomstdrinkar och mustascher till oss själva och gästerna. Frejsan hängde med men började bli trött och lite kinkig. Runt halvsju kom Johan och hämtade henne så hon äntligen fick komma hem och ta det lugnt. Det är jobbigt att vara ute och kämpa en hel dag, för både små och stora..
 
Festen gick som den skulle. Trevligt folk, god mat och massa dans, precis som sig bör.. Jag åkte hem strax efter tolv, helt slut. Tyvärr hade jag väl dansat lite för mycket så att sova visade sig omöjligt trots att jag var så trött. Höften var inte alls på humör. Låg kvar i sängen tills Frejs vaknade vid sjutiden imorse men sömnen infann sig aldrig så denna dagen har varit lite i koma..
 
Hjälpte Johan i stallet en stund på fm, i övrigt har det varit mest soffläge! På eftermiddagen kom en av Frejas gudmödrar och hennes sambo och hälsade på! De ska åka till Australien på tisdag och vara borta i tre månader så de ville säga hejdå! Vi får önska dem lycka till och hoppas allt går smärtfritt och blir ett fantastiskt äventyr! :)
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar