torsdag 18 oktober 2012

Äppelkaka

Idag blev det lite dans igen. Men bara en liten stund för jag ville hem och supporta Johan, då lillan varit gnällig idag. Vet inte riktigt varför, alla har väl såna dagar antar jag.. Hon sover som vanligt iaf. Har stabiliserat sig med sina elva timmar nu, känns hur bra som helst. Fast det känns fortfarande som att det kommer bli jobbigt med omställningen till vintertid. Vi får väl ta det som det kommer..
 
När stumpan sov förmiddagsluren idag så lyxade jag till det med äppelkaka, vaniljsås, te och Bonde söker fru. Vi tittade på trav igår så såg aldrig det då. Stallgänget fick en stor bit äppelkaka de med. Man behöver lite gott ibland när man jobbar hårt och dessutom i detta ruskväder! Fick massa äpplen av en av hästägarna och måste ju ta reda på dem. Konstigt nog gillar våra hästar inte alls äpplen! Morötter går däremot ner, både en och två och flera kilo!
Försöker ta lite vettiga kort på stumpan men hon vägrar ju se normal ut på nåt endaste litet kort. Eller kanske ser hon ut så här när hon är normal? Hmm, det måste vara pappan som lurar i henne att göra massa grimaser?
Gåvagnen är bra till mycket!.. frakta boll, åka sparkcykel..

Äppelkaka
Massa äpplen
5 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Lite vatten
En del kanel
 
Skala och skiva äpplena, lägg i en plastpåse med kanel och lite socker och skaka.
Vispa ägg och socker
Blanda i mjöl och bakpulver
Späd med lite vatten
 
Häll i en långpanna, stoppa i äppelbitarna, strö över socker och kanel
Grädda minst 30min, 175grader

2 kommentarer: